10 redenen

De feestdagen staan weer voor de deur. Voor sommige van ons reden genoeg om de telefoon uit de muur te trekken of met veel tegenzin familiebezoekje af te leggen. Niet nodig want kerst is juist gezond en kan heel fijn zijn. Tien redenen waarom Kerstmis goed voor je is.

Twee kilo dikker, een knetterende familieruzie, 35 uur in de keuken of onherstelbare spierpijn van volle boodschappentassen: kerst kán een ramp zijn. Maar wil je er iets van maken dit jaar, probeer dan de Sound-of-Music-Julie-Andrews manier. Als Julie het even niet meer zag zitten, zong ze samen met de Von Trappjes simpelweg over het geluksgevoel dat je krijgt van satijnen linten, apfelstrudel en lammetjes in de wei.

Door je te concentreren op deze "Goed voor je Geluksgevoel Kersttips" bereik je hetzelfde effect. Voor je het weet, voel je je gelukkiger en gezonder dan ooit. En wie weet wordt kerst de beste tijd van het jaar!

Overgenomen uit het tijdschrift Santé december 2000. tekst: Esther Goedegebuure

1 - Kalkoen

Nog lichter dan kip is kalkoen: ongeveer het allermagerste dat je met kerst kunt eten.

3 - Take a break

Heb je écht geen zin in de verplichtingen en lijkt het je onmogelijk je zinnen te verzetten?

5 -Chocolade

Azteken dronken al chocolade om vrouwen te kunnen verleiden.

7 - Socializen

Denk nu even niet aan familiestress of die volle agenda maar neem met de feestdagen uitgebreid de tijd voor familie- en vriendenbezoek.

9 - Kleurentherapie

Rood, wit en groen, zijn dé traditionele kleuren voor de feestdagen. Volgens

2 - Opwekkende geuren

De dennenboom, al meer dan 5000 jaar bekend om zijn medicinale werking, heeft, al dan niet versierd, een oppeppend effect.

4 - De Nachtmis

Tijdens de kerstnacht naar de kerk gaan en uit volle borst meezingen is niet alleen heel sfeervol, harmonieus en gepast traditioneel maar ook prima voor het hart.

6 - Noten

Had je oma ook altijd zo'n grote schaal noten op de kersttafel? Ook doen!

8 - Veel eten

Je dieet prompt laten vallen kan je mentale krachten een enorme oppepper geven.

10 - Shop until you drop

Flink brassen en alles kopen wat je wilt of tegenkomt, is goed! Winkelen en