Digitale Dromen weblog

Het plantje van Doranne

Op het weblog van Doranne; “de wereld en mijn tuin” stond een foto van een prachtig plantje. Geweldig kleurtje en rijk bloeiend volgens Doranne… Het antwoord op de vraag hoe ie heette moest ze me helaas schuldig blijven.
Ergens diep in mijn achterhoofd, wist ik dat ik hem eerder had gezien. Nadat ze een foto van het blad had laten zien wist ik het helemaal zeker, die MOET ik kennen, maar het was net of er ergens een deurtje klem zat in mijn hersens. Het lag op het puntje van mijn tong, maar kwam er niet uit.
Op zo’n moment krijg ik pitbull trekjes, dan moet ik het weten.
Bevriende hovenier gevraagd, tuinplanten encyclopedie doorgespit, internet gebruikt… geen plantje. Af en toe voelde ik dat de naam bijna kon aanraken, maar steeds greep ik mis.

Vanmorgen was het ineens “plop” Jacobsladder. Gauw met Google zoeken! Ja hoor dat was ‘m.
Polemonium Caeruleum
Zo, heb ik ook weer rust… en het levert mij de “ereprijs” op 🙂

Link naar Doranne’s weblog

Trackback van jouw site.

Reacties (2)

 • Avatar

  Doranne

  |

  Avatar van Doranne
  gefeliciteerd, lachen, op dit moment wordt , met kleine wijziging, mijn blog met het antwoord gepubliceerd.Ik heb er, ere wie de ere toekomt nog snel jouw naam in kunnen zetten.

  Reply

 • Avatar

  mama

  |

  Avatar van mama
  hallo Ineke,heeft Jeroen al die mooie foto’s gemaakt? hij heeft er kijk op zeg ik vond ze heel goed

  Reply

Laat een reactie achter