Groeten uit Gdansk

Gisteren kreeg ik een kaart van Magda uit Gdansk. Ze schrijft dat het daar ook flink winters weer is en dat ze nog een laatste kop thee gaat nemen voordat ze gaat slapen.

Wie is Magda? Geen idee, zomaar iemand die via Postcrossing kaarten rondstuurt over de hele wereld. Maar ik heb nu toch een beetje het gevoel dat ik met haar verbonden ben. Ik wist niet dat Gdansk zulke mooie plekjes had (zie de scan van de kaart)

Van de zomer las ik voor het eerst over Postcrossing en ik vond het meteen een geweldig idee. Je krijgt op de site een willekeurig adres toebedeeld. Daarna kun je het profiel van diegene lezen en stuur je hem of haar een ansichtkaart, met daarop een verhaaltje + een code. Als je kaart aankomt registreert diegene dat op de website en schrijft een kort antwoord. Nu sta je zelf op de lijst om van iemand in de wereld een kaart te ontvangen, die je ook weer registreert.

Inmiddels heb ik kaarten gekregen uit België, Denemarken, Portugal, Litouwen, Brazilië, Taiwan, VS enz. met allerlei verhalen, wensen en groeten. Ik voel me verbonden met iedereen en kan het iedereen aanraden die het leuk vind om post te krijgen. Af en toe een “cadeautje” op je deurmat. www.postcrossing.com

ansichtkaart, postcrossing

Comments (4)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow

©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.

www.digital-dreams.nl