Nu eens géén digitale dromen

Het fijne van vakantie vind ik altijd dat je zo lekker veel tijd hebt om te lezen.

Ik lees graag, maar meer dan een paar bladzijden per dag lukt meestal niet. In de vakantie, zoals de afgelopen kerstvakantie is het een walhalla van uren lezen, heerlijk, ik kan helemaal wegdromen.

Het begint al leuk te worden met het kiezen van een boek, meestal bij de bieb, maar soms ook in de boekenwinkel. Voor de kerstvakantie had ik speciaal “Het verloren symbool” van Dan Brown aangeschaft.

Ik heb hem nog niet uit maar in de kerstvakantie heb ik toch zo’n 300 bladzijden kunnen verslinden, lekker wegduiken in een verhaal, ik zie alles in gedachten gebeuren. Daarom valt de verfilming altijd zo tegen. Dan jassen ze zo’n verhaal er even in anderhalf uur doorheen, nee geef mij maar lekker het verhaal in een boek, dan heb ik er weken lol van.

In de Flow (ook al zo’n leuk blad om te lezen) las ik een stukje over hoe ontspannend lezen wel is, en hoe goed het hielp om wat stress kwijt te raken. Alweer een goede reden om een boek te pakken. Er stond een plaatje bij waarin ik mezelf wel een klein beetje herken 🙂 Ja, doe mij maar een goed boek, dan droom ik nog even weg.

Credit: The Blue Pool, 1911 (oil on panel), John, Augustus Edwin (1878-1961)

boek, lezen, vakantie

Comments (5)

 • Avatar van jeetjemina
  Ja, lekker lezen, bijv. in de trein.
  (Wie had het daar ook al weer over, oja, Freek,)
  Maar van Dan Brown ben ik niet zo weg.
  Heb de Da Vinci code gelezen maar vond het allemaal
  nogal gezocht en voorspelbaar.
  Geef mij de thrillers van Henning Mankell of Karin Fossu,
  pas nog Het Diner van Herman Koch gelezen, knap geschreven.
  gr eva

 • Avatar van R.Kruzdlo
  Ik kan het beste lezen om 04.00 ’s ochtends. Daarna val ik in slaap. Als ik wakker wordt lees ik weer. Overdag kan ik de tekst moeilijker in mij opnemen.

  Dit is ooit onderzocht door psychologen. Ik heb er aan meegedaan maar ken de uitslag niet meer. Het kwam er op neer dat ik een bepaalde helderheid had op een bepaald moment van de dag (24 uur).

  Lezen doe je als je weet dat je echt alleen maar een boek in je handen hebt.

  Groet Robert kruzdlo

 • Avatar van Bart
  Ja heerlijk Ineke, zo af en toe helemaal kunnen opgaan in een goed boek.
  Voor mij was dat afgelopen jaar o.a. bij boeken van Stephen King, twee verhalenbundels…
  En ook prima ontspannend voor het slapen gaan, is mijn ervaring… 🙂

  Hartelijke groet, Bart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow

©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.

www.digital-dreams.nl