Digitale Dromen weblog

Winter 1963

De winter van de elfstedentocht (waar nu een film van gemaakt is), van een dichtgevroren ijsselmeer, auto’s op het ijs en van rijp op onze dekentjes…

Ik maak graag digitale scrapbook pagina’s en deze maakte ik van wat oude foto’s uit 1963.

Mijn moeder, opa en broertje staan er op, en ik als meisje van bijna 3.

Past wel in de sfeer van deze weken.

 

winter 63

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Reacties (9)

 • Avatar

  The_Saint

  |

  Avatar van The_Saint
  Ik moet er niet meer aan terug denken..:-((…m’n vitrage in de slaapkamer vastgevroren aan de ramen….maar wel weer veel ijsvrij!

  Reply

 • Avatar

  antoinette duijsters

  |

  Avatar van antoinette duijsters
  dat was een winter om nooit te vergeten, we zijn toen verhuist in die sneeuw. Hier in Limburg was dat het begin van schaatsen, omdat het op de TV kwam. Voor die tijd werd er amper aan schaatsen gedaan. Er is hier ook niet veel schaatsgelegenheid.

  Reply

 • Avatar

  Arjan Fernhout

  |

  Avatar van Arjan Fernhout
  Van 1963 weet ik me vooral te herinneren wat “snijdende wind” betekent. Als jongentje van 11 heb ik toen nog een uurtje op mijn schaatsen gestaan. Om vervolgens klappertandend bij de kolenkachel te ontdooien. Twee dagen later nam vaders ons mee naar Scheveningen om de bevroren zee te zien. Onvergetelijk.

  Reply

 • Avatar

  martien

  |

  Avatar van martien
  Welja. Ik zat toen net in militaire dienst. 🙂

  Reply

 • Avatar

  Annet

  |

  Avatar van Annet
  Hee Ineke, zie ik je weer eens….

  Dát was me een winter…….
  Misschien nu weer opnieuw?

  Reply

 • Avatar

  solvejg

  |

  Avatar van solvejg
  Erg leuk, je brengt me op een idee, ik ga ook eens kijken of ik foto’s bij elkaar kan vinden van toen! Met foto’s van een zesjarige: Ik stond tot mijn knietjes in de sneeuw, dat is wat ik me herinner. Of ik de elfstedentocht toen heb gezien? Nee, we hadden nog geen tv…..

  Reply

 • Avatar

  Bart

  |

  Avatar van Bart
  Leuk, echt de sfeer van dat jaar, met die lange, strenge winter…

  Reply

 • Avatar

  jeetjemina

  |

  Avatar van jeetjemina
  Wat bijzonder dat je daar nog foto’s van hebt.
  Ik was toen een jaar of 17 en werkte in ploegendienst.
  Weet nog hoe ik ‘s morgens om kwart voor zes door de kou en de sneeuw
  naar de fabriek ploeterde!
  gr eva

  Reply

 • Avatar

  Geroma

  |

  Avatar van Geroma
  Wat een leuke zelfgemaakte kaart, Ineke. Leuk he, om je ergens in uit te leven (vooral met fotografie en scrappen) Mijn dochter scrapt ook zo graag.
  Ennu, die film wil ik zeker nog gaan bekijken.
  Al loopt de Elfstedenkoorts momenteel aardig op!

  Reply

Laat een reactie achter