Tuin upgrade v4.1

Met mooi weer begint het onmiddelijk te kriebelen…. de tuin.

Eerst even lekker in het zonnetje met een kop koffie en een boek, maar dan groeien er toch onwillekeurig allerlei tuinplannen in mijn hoofd.

Ik kan toch al moeilijk op een stoel zitten in mijn tuin, want ik zie altijd wel iets dat moet gebeuren, even wat snoeien, even wat verzetten, nog wat opruimen…

Dit stuk tuin, waar ik graag zit, ligt bij mijn voordeur waardoor er regelmatig mensen de tuin binnen wandelen. De euyonimus, die groen/witte struik had ik daar geplant zodat je als je de poort in komt, je niet meteen de hele tuin inkijkt (waar ik rustig even wil zonnen) Ondanks regelmatig snoeien begon hij wel érg veel ruimte in te nemen.

Dit was de situatie in 2001. De buxus op de voorgrond, mooi in bolvorm gesnoeid vond ik altijd erg mooi, wel werd hij ondanks snoeien toch elk jaar een beetje groter.

Ook zaten er een paar grote kale plekken in omdat de buurkatten hem als piespaaltje hebben gebruikt 🙁

Daar moest wat aan gebeuren, tuinupgrade v4.1

Een paar dagen geleden had ik mijn zoon al gecharterd om de euyonimus en de buxus er uit te halen. Eergisteren palen besteld en een scherm met verzinkt gaas.

Gisteren door mijn echtgenoot geplaatst en vandaag door mij beplant. Een echt groepsproject dus.

Dat houdt mooi de eerste kijk eruit (ja, nu nog niet dat viel mij ook al op)

Maar kijk wat ik erbij geplant heb? Twee Clematissen, Early sensation en Cuernsey Cream. Ze krijgen witte en roomwitte bloemen en bloeien om de beurt van maart tot augustus. Eén is zelfs groenblijvend. Nu nog flink groeien, ik kan ze wel omhoog kijken!

O wat gaat dat mooi worden! Op de hoek waar de buxus stond heb ik een hortensia Annabelle geplant. De verleiding was groot om een hortensia mét bloemen te kopen maar dan zit er in de echte bloeitijd geen bloem meer aan, dus is het nu nog een gesnoeid struikje en hoop ik in jullie bloemen te hebben.

clematis, hortensia, tuin, tuinieren

Comments (6)

 • Avatar van Smokey
  Prachtig gesoigneerde tuin ! Kan ik nog een voorbeeld aan nemen. Maar ja, alles in etappes.
  Je hebt leuke “coulissen” gecreëerd met beschutte plekken. Dat gotische raampje in de garage(?) muur is wel heel apart. Die kattenplasplekken zijn hier ook, van naburige katten. Soms ruik ik het als ik er langs loop.
  GroetjeS!

 • Avatar van coby
  Ah, ik zie dat je ook een vijvertje hebt. Het is wel veranderd in vergelijking tot de bovenste foto. Maar je zult zien, clematissen groeien over het algemeen best snel. Als ze de goede plek hebben. Ben benieuwd hoe het er over een jaar uitziet.

  Hartelijke groet, Coby

 • Avatar van Eva
  Tsja…met een tuin(tje) blijf je bezig, zeker als het mooi weer gaat worden. Onkruidje hier, takje
  snoeien daar en tegels schrobben.
  Omdat er ontzettend veel mollen in mijn tuin zitten hebbben wij het aantal tegels de laatste
  jaren nogal uitgebreid. Als ik bijn de buren kijk met hun grasveldje, krijg ik meelij, één en al
  molshopen!
  gr eva

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow

©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.

www.digital-dreams.nl