Digitale Dromen weblog

Voor de verandering…

Een aantal keren in de week ga ik een half uurtje lopen. Dat doe ik al zo’n vijf jaar. Ik heb een stuk of 8 verschillende rondjes van een half uur, maar dat is toch wel heel vaak hetzelfde rondje.

Daarom besloot ik gisteren op de fiets te stappen en eens ergens anders te gaan wandelen, niet ver, 10 minuutjes fietsen maar, maar het was eens even een heel andere wandeling. Ik heb mijn fototoestel altijd in mijn rugtas zitten, maar op de gewone rondjes komt hij er niet vaak meer uit.

Zo niet gisteren, want ik vond meteen weer heel wat te fotograferen. Hier een selectie:

Mijn fiets kon ik parkeren bij het zwembad, dan zit je meteen bij het IJsselmeer. Op zo’n mooie dag zijn er heeeeeel veel zeilen te zien op het water.

Er waren meer mensen op het idee gekomen om de fiets te pakken.

Achter dit dijkje ligt het “strand” van Enkhuizen. Daar moet je je vooral niet teveel bij voorstellen. Een paar vierkante meter zand en een kurklijn, en je kunt heeeel ver lopen en nog steeds tot je net boven je knieën in het water staan, dus de reddingsbrigade kan het nooit erg druk hebben.

Afgeslagen naar het plantsoen kwam ik langs het hertenkamp. Niet alleen herten, maar ook struisvogels, lama’s, een hangbuikzwijntje, kippen, ganzen enz. zijn hier te bewonderen. Ze werden net gevoerd.

Ja, er zijn ook nog herten, en zulke mooie!

Ik liep verder langs de zeemuur. Die moest Enkhuizen vroeger beschermen tegen de golven van de Zuiderzee. Nu kabbelt er alleen nog maar een camping tegenaan.

Verderop kwam ik lang Sprookjeswonderland, je kunt wel zien dat hier in de omgeving veel zaadbedrijven zitten. Het is altijd één en al bloemen.

De herten hier hadden het denk ik warm, verschillenden lagen met hun kop op het koele zand.

Verderop stonden ook nog wat lama’s mét een jong.

En tenslotte, ook niet vergeten, een heel gewone maar ook heel mooie boterbloem.

(Dit rondje houd ik er in geloof ik)

Labels:

Trackback van jouw site.

Reacties (2)

 • Avatar

  antoinette duijsters

  |

  Avatar van antoinette duijsters
  leuke foto’s. Zo heb ik meerdere rondjes van verschillende tijdsduur. En ik pak altijd het rondje wat het beste uitkomt.

  Reply

 • Avatar

  Blew

  |

  Avatar van Blew
  Oh, dus die mooie groene is niet van jou? Gewone rondjes zijn vaak ongewoon genoeg, maar soms moet je inderdaad net een rondje meer.

  Reply

Laat een reactie achter