een toevalstreffer

Een toevalstreffer

Wat doe je af en toe een moeite om een mooie foto te maken, een foto die de sfeer weergeeft, die een verhaal verteld… En dan wordt het net niet wat je wilde. Maar soms gaat het ook heel anders.

Onlangs bezocht ik de tentoonstelling “Passie voor perfectie” in de Nieuwe kerk in Amsterdam.

Hoogtepunten van een van de beroemdste verzamelingen islamitische kunst ter wereld. Passie voor perfectie toont bijna 500 meesterwerken uit de collectie van professor Nasser D. Khalili.  Rijk versierde manuscripten en korans, schilderijen, textiel, goud, juwelen, keramiek, glaswerk, lak- metaal- en houtsnijwerk.

De tentoonstelling is indrukwekkend, prachtig om te zien, niet in de laatste plaats door de manier waarop alles is tentoongesteld. De meeste vitrines staan vol spiegels wat een heel ruimtelijk effect geeft en waardoor je de stukken echt van alle kanten kunt bekijken.

Ik maakte 1 foto, even snel uit de losse pols van een prachtige karaf, maar toen ik hem thuis bekeek bleek het door de spiegels toch een speciaal plaatje te zijn geworden. Aan de ene kant sta ik zelf te fotograferen en aan de andere kant mijn moeder met catalogus en op de achtergrond de ruimte van de nieuwe kerk.
Dit plaatje verbeeld voor mij ons hele bezoek. Een toevalstreffer.

een toevalstreffer

Deze verzameling islamitische kunst, is verzameld door een joodse man, en wordt tentoongesteld in een christelijke kerk. Ik vind dit een mooi gegeven.
De tentoonstelling is nog te bekijken tot 17 april 2011.

fotograrie, passie, perfectie, tentoonstelling

Reacties (3)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow

©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.

www.digital-dreams.nl