Ineke's Xmas Homepage

Xmas Scrapbook

Helemaal gegrepen door het Scrapbook virus!!! Sinds ik het Digital Scrapbooking heb ontdekt ben ik er redelijk verslaafd aan geworden. Op internet zijn vele Kits te vinden (bij elkaar passende achtergronden, en elementen) om zelf mooie pagina's voor je scrapbook te maken. Helemaal persoonlijk wordt het natuurlijk als je die kits zelf gaat maken maar daar gaat wel een heleboel werk in zitten. Ook over het vinden van inspiratie hoef je je geen zorgen te maken want er zijn heel wat galleries te vinden waarin enthousiaste scrapbookers hun resultaten showen. Altijd goed voor nieuwe ideeën.

kit scrap thWat is Scrapbooking nu precies?
Het is het "versieren" van je fotoalbum pagina's met achtergrondjes, elementen enz. Je kunt dit doen met papier, of zoals ik het doe geheel op de computer met een programma als Paint shop pro of Photoshop (elements).
Dan heb je nog de keuze om je pagina's te printen en in een album te stoppen of om het digitaal te laten en er b.v. met Powerpoint een album van te maken. Dat laatste is wat ik doe. Al jaren maak ik fotoalbums voor de kinderen in Powerpoint. Met de Scrapbook pagina's krijgt je album nog een extra dimensie.

Ik vind het in ieder geval ontzettend leuk om te doen, kijk verder en misschien wordt jij ook gegrepen door het scrapbook virus...

Bekijk mijn Gallery met Xmas Scrapbook pagina's, als je wilt kun je een reactie achterlaten...